REFUNCT MEDİA ATÖLYESİ
04.12.2021
04.12.2021
Geri dönüşüm’den sanat eserine
Geri dönüşüm’den sanat eserine
4 Aralık Cumartesi 2021 – saat 09.00’dan itibaren.
Institut français İzmir’in sunduğu atölye Benjamin Gaulon tarafından yürütülüp, @ xLab Yaşar Üniversitesinden Daniele Savasta ile birlikte yapılacaktır.
Sanatçı ve eğitimci Benjamin Gaulon ile elektronik atıklardan elde edilmiş kolektif bir enstalasyonun yaratılmasına katılın ve Hardware Hacking ile Bending devresi yeteneklerinizi keşfedin veya geliştirin.
Bu atölye katılımcılarını; analog ve dijitali, video sinyali ve sesi, ritim ve tekrarı, elektronik ve mekaniği ve daha fazlasını karıştıran bir heykel yaratmaya davet ediyor.
Eski elektronik cihazların Retro-mühendisliği, bu araçları ve gelişimlerini anlamanın en harika yöntemidir. Refunct Media enstalasyonu, teknolojilerin tarihini maddesellikleri aracılığıyla keşfetme ve benimsemedir.
Atölye, cihazların birbirilerine inter bağlantılarını ve kontrollerini kolaylaştıran Arduino, röle, motor ve başka vericilerin kullanımını da kapsamaktadır.
Bu atölye herkese açık olmakla birlikte özellikle 8bit’i, devre bükmeyi, mikrokontrolcüleri, glitch art’ı, noise’ i, dirty’leri ve elektronik heykeltıraşlığı keşfetmeyi dileyen sanatçılara ve bilgisayar kurtlarına hitap etmektedir.
Katılımcılar tarafından yaratılacak olan eser Institut français Izmir’de sergilenecektir. Atölye İngilizce ve Fransızca olacaktır.
Eğitimci: Benjamin Gaulon
Benjamin Gaulon 2003 yılından bu yana sanatçı araştırmacı ve eğitimcidir. Markası olan “Recyclism” adı altında çalışmalar yayınlamıştır. Araştırmaları bilgi ve iletişim teknolojilerinin sınırları ve başarısızlıkları, programlanmış kullanım ömrü, tüketim ve kullan-at toplumu, mülkiyet ve özel hayatın korunması, sanal dolandırıcılığın ve korsancılığın ortaya çıkışı ve geri dönüşüm üzerinedir. Projeleri; yazılımlar, enstalasyonlar, hardware veya web üzerine kurulmuş projeler, interaktif eserler ve Street art olup, çoğunlukla açık kaynaktır.
Gaulon aynı zamanda, Fransa ve dışında, bilgi ve iletişim teknolojilerinin sosyal ve çevresel etkilerini işleyen tasarım ve sanat alanında ortaya çıkan pratik ve araştırmaları geliştirmek ve desteklemek üzerine çaılşan, NØ isimli, kar amacı gütmeyen şirkette yöneticidir. IoDT ve Internet of Things Institute, CEO’su ve NØ SCOOL NEVERS kuruluşunun organizatörüdür.
2013 yılında geliştirdiği ve sunduğu MFA design + teknoloji programının ve BFA AMT (Art, Media and Technology) programının yöneticisi de olduğu, New School Parsons Paris ‘te ortak eğitimcilik yapmıştır. Öncesinde National College of Art and Design Dublin’de eğitim görevlisi, CTVR/ telekomünikasyon araştırma merkezinde (Trinity College) araştırmacı ortak olmuş ve Dublin’de Data 2.0 (Dublin Art and technology Association) müdürü olmuştur.
2005’ten beri; Avrupa’da ve Amerika’da, elektronik atık, korsancılık / bilgi işlem araçlarının geri dönüşümü üzerine atölyeler ve konferanslar düzenlemektedir. Atölyelerine katılanlar, kullanımı geçmiş teknolojilerin potansiyellerini yaratıcı bir şekilde keşfetmekte ve elektronik atıkların geri dönüşümünü sağlayan yeni stratejiler bulmaktadır.