fbpx

SERGİ: YAŞAMA SEVİNCİ – EMRE RENDE

Institut français Galerisi

04.10.2020

“Bu gezegenin isminin Dünya degil, Okyanus olmasi gerekirdi”.

Arthur C. Clarke

Frankofonide Yolculuk sergisinden sonra, Yaşama Sevinci ile tekrar Emre Rende’nin fotoğraflarını keşfedin.

8 Ağustos’a kadar: her Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri saat 8’den akşam 6’ya kadar sergiyi Galerimizde ziyaret edebilirsiniz.

“Bu gezegenin isminin Dünya degil, Okyanus olmasi gerekirdi”.

Arthur C. Clarke

 

Ben Akdenizliyim!

Yaşamsevinci benim için deniz, yüzme ve dalış ile eşanlamlıdır. Birçoğumuz gibi, limanlar, plajlar, yüzme havuzları beni çok etkiler ve rahatlatır. Yeni bir şehre gittiğimde her zaman, ilk olarak kıyılarını ve sahilleri keşfetmeye başlıyorum. Okyanusları geçerken uçağın penceresinden ayrılmam. Yolu uzatmama neden olsa bile hep sahil yollarını seçerim…

En kıymetli çocukluk anılarım Antalya’nın plajlarında büyükannem ve büyükbabamla yüzmeyi öğrendiğim zamandır. Şimdi, kırk yaşlarımda bile, suya daldığımda tekrar çocuk oluyorum.

Bu sergi, bu su sevgisine ithafendir. Deniz ve su manzaralarının yanı sıra onları sevinçle yaşattan kişileri keşfedeceksiniz.

 

İyi ziyaretler,

Emre Rende

 

1981 yılında Ankara’da doğan Emre Rende, 16 yaşındayken babasının makinesiyle fotoğraf çekmeye başladı. 1999 yılında Londra’daki Charles de Gaulle Lisesi’nden mezun olan Rende, karanlık odayla da, aynı yıl, Lancaster Üniversitesi’nde siyaset bilimi eğitimine başlarken tanıştı. 22 yaşında Van’da askerlik görevini yerine getirirken kendi bölüğünün fotoğrafçısı oldu. Londra’daki School of Oriental & African Studies’de Orta Doğu politikası üzerine mastırını tamamladıktan sonra Al Jazeera İngilizce haber kanalı için çalışmaya başladı ve burada 2013 yılına kadar farklı görevlerde bulundu. Çocukluğundan beri Afrika’ya büyük ilgi duyan Emre Rende, 2014 yılında bu kıtaya taşınarak Kenya’ya yerleşti ve Reuters, Uluslararası Af Örgütü ve Capa Pictures için fotoğraf çekti. Güney Sudan’daki sivil savaşla ilgili fotoğrafları Le Monde, The Guardian ve Die Zeit gazetelerinde yayınlandı. 2015 yılında Türkiye’ye dönerek farklı disiplinlerde yaratıcı bir stüdyo olan 3RD CULTURE’ı kurdu.