5. Uluslararası Dijital Bahar 22-23 Şubat 2019
Saint Benoît Lisesi ve Dijital Araştırma ve Geliştirme Komitesi (DAGK) 22-23 Şubat 2019 tarihlerinde Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği, CNED (Ulusal Açık Öğretim Merkezi), CANOPE (Pedagojik Destek ve Araç Ağı), CLEMI (Medya ve Bilgi Eğitim Merkezi) ve CNRS’ın (Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi) iş birliğiyle, “Uluslararası Dijital Bahar’’ın (UDB) 5. buluşmasını gerçekleştirecek.
Birçok farklı ülkenin katılımıyla yine uluslararası bir boyutta gerçekleşecek olan etkinlikte, farklı üniversite, lise ve ilkokullardan gelecek katılımcılar 20’ye yakın iş ortağı, SB UDB için özel olarak geliştirilen uygulama ve dijital eğitim sektöründeki yeniliklerle buluşacak.
İki ana tema üzerine kurgulanan 5. Uluslararası Dijital Bahar’da ayrıca bu temalarla bağlantılı çeşitli konular da ele alınacak: medya ve bilgi eğitimi, bilim ve eleştirel düşünce, kültürlerarasılık, kodlama, sanal ve arttırılmış gerçeklik, serious game (ciddi oyunlar), escape game (kaçış oyunları), bilimsel inovasyon, robotik ve dijital eğitim süreçleri.
1. Dijital Vatandaşlık
22 Şubat Cuma günü yapılacak açılışta, CNED‘de (Ulusal Açık Öğretim Merkezi) stratejik ortaklık ve inovasyon bölümünün Müdürü, Christophe Raballard tarafından Dijital Vatandaşlık konulu bir konuşma gerçekleştirilecektir.
Yine aynı tema üzerine, bu defa öğretmen ve akademik proje şefi, CLEMI koordinatörü, EMIsphèresorumlusu, François Morel bizlerle birlike olacaktır. Morel, eğiimler verecek, uygulamaya yönelik çalışmalar yaptıracak, bilim ve eleştirel düşünceyi medya ve bilgi ile birleştiren sınıflardaki dijital deneyimleri akataracak.
Medya ve bilgi eğitim sorumlusu, Erasmus+ koordinatörü ve öğretmeni Clément Périllat, kendi kurumunun uluslararası boyuta ulaşan projelerini tanıtacak.
TV5 Monde eğitim sorumlusu ve öğretmen Julie Viaux, Dijital Vatandaşlık ile ilgili TV5 Monde‘un yeni yapısı ve kaynakları hakkında bilgiler paylaşacak.
2. Inovasyon ve Dijital
23 Şubat tarihinde düzenlenecek İnovasyon ve Dijital ile ilgili konferansı Toulouse Üniversitesi, CNRS’den gelecek olan André Tricot yönetecektir.
Öğretmen ve Survive on Mars‘ın kurucularından, aynı zamanda sanal gerçeklik ve artırılmış eğitim uzmanı Grégory Michnik, Ownlabs‘ın Müdürü Abdou Khadre Diop, CANOPE ve dijital eğitim sektöründen iki uzmanla ile birlikte, İnovasyon ve Dijital konusunu ele alacak, eğitimler verecek, uygulamalar yaptıracak ve sınıflarda yapılan dijital deneyimleri paylaşacak.
Öğretici ve paylaşım dinamiği içerisinde geçecek iki gün boyunca, dijital gereçlerden faydalanılarak yapılan inovatif eğitim deneyimleri katılımcılarla paylaşılacak.
3. Fransızca Sunum Başvuruları
Uluslararası Dijital Bahar etkinliğinde, sınıftaki Fransızca dijital deneyiminizi sunmak üzere (15 dakika + 10 dakika sorular) aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.